Leuke en zinnige activiteiten voor de kinderen

Leuke en zinnige activiteiten voor kinderen


De Bewonerscommissie heeft zich altijd met veel passie ingezet voor de kinderen uit de buurt. Een greep uit de activiteiten.


In 1998 konden de kinderen iedere vrijdagmiddag gratis leren typen. Er is ook geregeld dat een paar kinderen thuis gratis computers kregen, die werden geschonken door bedrijven.


Dans, voetbal en Kleur-Dag

Iedere zaterdag was er een dansochtend in het buurthuis, voorafgegaan door een ontbijt. Er zijn regelmatig voetbaltoernooien georganiseerd. Op de parkeerplaats achter het buurthuis werd een spelletjesdag gehouden, met medewerking van Pittig Gekruid en Ymere.

Op de Kleur-Dag maakten de kinderen tekeningen en de jury, bestaande uit bewoners en mensen van Pittig Gekruid, koos de mooiste tekeningen uit. Een kunstschilder tekende ze na op grote panelen, die kwamen te hangen in de drie poorten van de Stellendamstraat, Streefkerkstraat en Woudrichemstraat. Helaas zijn deze kunstwerken tijdens de renovatie verloren gegaan.


Cadeaus van Sinterklaas en de Kerstman

Jarenlang heeft de Bewonerscommissie voor de buurtkinderen Sinterklaas en Kerst georganiseerd in het kantoortje in Willeskopstraat 1a. De kinderen mochten van Sint hun schoentje zetten. Sint kwam hoogstpersoonlijk samen met Piet cadeautjes uitdelen. Ook met Kerst kregen kinderen cadeautjes.