Lees een boek uit de Minibieb

Lees een boek uit de Minibieb


Op 6 november 2015 is de eerste Minibieb van Zuidoost opgehangen aan de muur van buurthuis Gein. En op 11 oktober 2016 volgde de tweede, aan de muur van buurthuis Anansi. De Minibiebs zijn een initiatief van de Bewonerscommissie.


Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast.


Een boek lenen, ruilen of achterlaten

Bewonerscommissie Gein 2/4 en de stichting Ieder Kind een eigen Boek willen graag iedereen aan het lezen krijgen. Wij zijn ervan overtuigd dat een Minibieb een aanwinst is voor de buurt. De mensen mogen gratis een boek pakken en lezen. Of doorgeven aan een ander. De buurtbewoners kunnen ook zelf een eigen boek terugleggen in de Minibieb. Het gaat om het idee dat je met elkaar een plek beheert waar iedereen boeken kan lenen, ruilen of achterlaten. Met elkaar en voor elkaar dus.


De Minibieb is altijd open

Iedereen is van harte uitgenodigd om een boek uit een van de Minibiebs te pakken! Ze zijn altijd open. Je hoeft het boek niet terug te brengen. Je mag het houden of doorgeven aan een ander. Wanneer je boeken over hebt en je wilt ze graag weggeven, dan mag je ze in de Minibieb zetten. Wij hopen dat iedereen mee gaat doen! Wij wensen de buurt veel leesplezier!