Archief

Bewonerscommissie Gein 2/4

De schoonmaakactie tijdens de Landelijke Opschoondag op 24 maart was een groot succes! De buurt is weer schoon...


De bewoners en de kinderen uit Gein 1 en 2 hebben de gele hesjes aangetrokken en zijn met de prikkers en vuilniszakken door de buurt gegaan om het zwerfafval op te rapen. Er was muziek, er was goed humeur, een beetje zon, veel paaseitjes... Ook Meneer Nog-Een-Keer was van de partij (van stichting Ieder Kind een eigen Boek, personage uit het milieuboek).

De wooncorporaties Ymere en Eigen Haard waren er ook om mee te helpen. Jumbo had een deel van de versnaperingen gesponsord. Echt geweldig!


Hartelijk dank aan iedereen die heeft meegeholpen om de buurt weer schoon te krijgen!

Het nieuws van het overlijden van onze burgervader van Amsterdam, Eberhard van der Laan, heeft ook onze bewonerscommissie zeer ontroerd. De herinneringen die wij aan onze burgemeester hebben zullen altijd met veel weemoed blijven.


Als minister kwam hij al naar Zuidoost voor het uitdelen van het milieuboek “Schoon en Groen: Samen Doen!" met de reinigingsdienst. Daarna als burgemeester is hij nog een keer op een school aanwezig geweest in Zuidoost en heeft hij samen met de politie de boekeen aan de kinderen gegeven.


Ook op mijn 70e verjaardag werd ik verrast met zijn bezoek en een grote bos bloemen. Hij nam de tijd om die dag ook met alle gasten een praatje te maken.


Daarna weer in de Beurs van Berlage bij het uitreiken van mijn lintje. Herinneringen die altijd zullen blijven.


Hij was de grootste fan van de stichting “Ieder Kind een eigen Boek”. Het ideaal van de stichting sprak hem aan en hij zei dat we daarmee moesten door blijven gaan, wat er ook gebeurt. Dat moest ik als voorzitster van de stichting bij onze laatste ontmoeting beloven.


Ondanks alle tegenwerking … gewoon doorgaan… en dat doen we dan ook!


Bij deze ziekte was het onvermijdelijk dat dit zou gebeuren maar je rekent altijd toch nog op een wondertje. Vooral voor zijn kinderen en zijn vrouw Femke is dit een overrompelend verdriet.


De bewonerscommissie en de stichting “Ieder Kind een eigen Boek” heeft hem 14 dagen geleden een afscheids/bedank brief gestuurd met een paar foto's met al die blije kinderen.


Wij willen alle Amsterdammers condoleren met het verlies van onze burgemeester Eberhard van der Laan.

Rust in vrede.


Namens alle bestuursleden van de bewonerscommissie