Geschiedenis van de bewonerscommissie

Bewonerscommissie Gein 2/4

Geschiedenis van de Bewonerscommissie Ymere Gein 2/4

Door diverse acties van (inmiddels overleden) buurtbewoner Dirk Kok is de Huurderscommissie in 1996 gestart op nadrukkelijke verzoek van woningcorporatie Ymere (toen heete die nog Woningbedrijf Amsterdam).


Nadat Ymere de woningen ging verkopen, is de commissie omgedoopt tot “Bewonerscommissie Gein 2/4”.


De leden van de Bewonerscommissie in 1996 waren: Gé Ruijfrok, Dirk Kok, Martha Klaassen, Syam Wongsosemito, Mildred Clappers-Goodett, William Clappers en mw. Van Gils.


Dirk Kok (1949-2014) werd ook weleens de 'Burgemeester van Wisseloord' genoemd.

In 2007 kreeg hij de nominatie "beste buur van Nederland". Uit 234 genomineerden uit heel Nederland is hij in de top 10 geëindigd.

Lees hier de krantenartikelen over Dirk Kok...


Gé Ruijfrok (voorzitter) ontving in 2011 een koninklijke onderscheiding (lintje) voor haar jarenlange inzet voor de buurt. Zij is hiermee lid in de orde van Oranje Nassau.

Lees hier meer over Gé Ruijfrok...

In de tijd van de oprichting van de Bewonerscommissie werkte Marcel Terlinden als woonconsulent van Ymere in de buurt Gein. Hij heeft de  Bewonerscommissie heel veel gesteund. Hij heeft in totaal 17 jaar in Gein gewerkt. Zijn opvolger was Le-Hang Pham. Huidige consulente is Kristel van Heijst. Lees hier de uitspraken van de woonconsulenten...


In juni 2007 is op iniatief van de voorzitster een buurtwebsite 'Geinberichten' gestart om de buurtbewoners bij de buurt te betrekken.


Bekijk hier meer artikelen uit het archief...